Xu Hướng 3/2024 # Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 2 Có Đáp Án # Top 12 Xem Nhiều

Bạn đang xem bài viết Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 2 Có Đáp Án được cập nhật mới nhất tháng 3 năm 2024 trên website Ictu-hanoi.edu.vn. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất.

Bài tập tiếng Anh lớp 12 unit 2 có đáp án

I.Complete these sentences with the correct form of the verb in the box.

Confide determine maintain oblige precede believe

reject sacrifice conduct demand attract

1.The negotiations have chúng tôi a positive manner.

2.Many prisoners chúng tôi their cell for long periods of time.

3.Verbs are chúng tôi the subject in English.

4.Age and experience will be……………..factors in our choice of candidate.

5………………your current weight through exercise and healthy eating is important.

6.She……………..everything for her children.

7.They chúng tôi sell their house in order to pay their debts.

8.Customers have the right to……………..faulty goods and…………..a refund.

9.I had always chúng tôi the idea of working abroad.

10Scientists……………..a cure for the disease will be discovered soon.

II.Complete these sentences, using the present perfect, present perfect progres-sive, past perfect or past perfect progressive.

1.Maria chúng tôi a rented flat since returning to Liverpool. (stay)

2.This was the first time we had been to the castle, even though we…………… Edinburgh a few times before. (visit)

3.I did 20 lengths of the pool today. chúng tôi far since I was at school. (swim)

4.Meg James……………..children’s stories for 10 years when she got her first book published. (write)

5.Good, the noise……………… I can start concentrating on my work again. (stop)

6.For some time Mark……………..about passing the exams and eventually decided to change the course he was taking. (worry)

7.As house prices in the cities have risen, chúng tôi the Countryside. (move)

8.My teacher was really annoyed with me. It was the third time I……………..

Late for school that week. (arrive)

9.I……………..and I feel exhausted. (swim)

10.I……………..always……………..it would he easy to get a job, and was disappointed to be rejected. (believe)

11.He……………..football all afternoon and needs a shower! (play)

12.When I last saw John, chúng tôi was out of breath. (run)

13.We……………..the car for 6 months before we discovered it was stolen. (own)

14.I…………..this book on astrophysics for hours and I’m still only on page 6. (read)

15………………ice cream since I ate too much and was sick. (like)

III.Underline the correct alternatives.

1.It’s not a deep cut but it is leaving / is going to leave a scar.

2.Did you know I am going to buy / will buy a new car next week?

3.’I’m not sure how I’ll get to the concert.’ ‘We can take you. We will pick / are going to pick you up at 8.00.’

4.We get / are going to get our exam results on the 20th August.

5.I’m sorry I can’t come for dinner. I am driving / will drive to York tonight.

6.I have to go now. I am going to call / will call you back later today.

7.Don’t go out now. I will serve / am serving lunch and it’ll be cold by the time you get / will get back.

8.I think I will take / take an umbrella in case it will rain / rains.

9.Unless help arrives within the next few days, thousands are starving / are going to starve.

10.The concert starts / is going to start at 7.30 not 7.15 as it says in the program.

11.Tonight France play/ are playing Germany in a match important for both teams.

12.It’s unlikely that the government will accept / accept the court’s decision.

IV.Complete these sentences with the future form (will + infinitive; the future continuous; the future perfect or future perfect continuous) and an appropri – ate verb: go, act, attend, revise, leave, do, finish, clear, be, close, jearn, put, sit, use, enjoy.

1.Will you have lunch with me on 24th? – I’d love to, but I afraid I chúng tôi exam then.

2.In a hundred years time chúng tôi Mars for their holidays.

3.By the end of my university course I……………..1200 lectures.

4.Without more cheap housing, chúng tôi village and find homes in town.

5.Weather forecast says that the rain chúng tôi the morning and tomorrow……………..dry.

6.I suppose by now chúng tôi Christmas and you……………..

a rest.

7.In two years time chúng tôi 50 years and show no sign of retiring from the theater.

8.Don’t ring her up at 10 o’clock; chúng tôi children to bed. Ring later.

9.This time next Monday chúng tôi a Paris café reading Le Figaro.

10.I am confident that chúng tôi report before the end of the week.

11.This book on Proust is really difficult. On Saturday chúng tôi for a month, and I’m still only half way.

12.I……………..my car until next week so you can borrow it if you like.

13.I’m enjoying the course. I……………..a lot by the time I’ve complete it.

14.I’ve got an exam tomorrow, so I can’t come out tonight. chúng tôi evening.

15.I’m late with my project. chúng tôi by the time we’re supposed to hand it in.

V.Put the verb in the brackets into the correct form.

1.Think carefully. I’m sure you……………..(remember) his name.

2.On arrival at home I……………..(find) that she……………..(leave) just a few minutes before.

3.He……………..(light) a cigarette and……………..(walk) to the door.

4.I’m sorry I couldn’t stop when I……………..(see) you the other day. I……………..(catch) a train, so I was in a hurry.

5.She……………..(sleep) for 10 hours! You must wake her.

6.David……………..(repair) the TV set at the moment. He……………..(work) at it for one hour or so.

7.Just as I…………..(leave) home for school the telephone……………..(ring).

8.For the last six months I……………..(have) a job as a hospital porter.

9.I suppose when I………..(come) back in two years time they……………..(pull) down all these old buildings.

10.He……………..(leave) for London 2 years ago and I ……………..(not see) him since.

11.At this time next week they……………..(sit) in the train on their way to Paris.

12.My father……………..(fight) for four years in the last war.

13.I’m taking my daughter out tonight. She……………..(not have) fun for a long time.

14.After the guests……………..(leave) she……………..(go) back into the living room and……………..(switch) off the lights.

15.I……………..(go) out to get an evening paper. – But it……………..(rain).

Why don’t you wait until the rain……………..(stop).

16.As the rain……………..(stop) at last, we decided to leave the shelter and walk on.

17.They were the guests of honour, so we……………..(all/wait) for them.

18.In a few years time we all……………..(live) in houses heated by solar energy.

19.It……………..(snow) heavily for hours and when I went to the door I couldn’t open it.

20.Mark……………..(not understand) the instruction, so he……………..(give) up trying to make the machine work.

VI.Choose the correct answer.

1.I’ll come to see you before chúng tôi the United States

a.leave b. will leave c. have left d. am leaving

2.My chúng tôi a job since he graduated from college.

a.is looking b. looked

c.was looking d. has been looking

3.He……………..to London three times this year.

a.has been b. was c. will be d. had been

4.When I chúng tôi chúng tôi London.

a.saw – has been living b. see – is living

c.saw – was living d. have seen – lived

5.Next weekend chúng tôi children to the zoo.

a.take b. have taken

c.will have taken d. are going to take

6.I was sad when I sold my car chúng tôi for a very long time.

a.am running b. were running

c.have been running d. had been running

7.His knowledge of languages and international relations…………….. in his

present work.

a.aids b. aid c. have aided d. was aided

8.By next month, chúng tôi the company for twenty years.

a.will be working b. will work

c.has been working d. will have been working

9.The children……………..football in the pank when their father comes home.

a.will play b. will be playing c. are playing d. would play

10.By the age of 30,he……………..three best-sellers

a.wrote b. has written c. was writing d. had written

11.I have never player table tennis before. This is the first time chúng tôi play.

a.try b. tried c. have tried d. am trying

12.While her brother was in the army, chúng tôi him twice a week.

a.was writing b. wrote c. has written d. had written

13.Hurry up! Our chúng tôi 7 o’clock. We have just a little minutes.

a.leaves b. is leaving

c.will be leaving d. is going to leave

14.The child is still ill but he……………..better gradually.

a.gets b. is getting c. has gotten d. got

15.Don’t bother her. chúng tôi violin lesson; she chúng tôi in the morning.

a.takes – is taking b. takes – takes

c.is taking – is taking d. is taking – takes

16.I……………..an early night, but some friends called round.

a.was going to have b. would have

c.had had d. was having

17.The existence of many stars in the chúng tôi to suspect that there may be life on another planet.

18.The population of the chúng tôi a tremendous rate chúng tôi of control.

a.has increased – are soon going to b. is increased – soon will be

c.is increasing – soon will be d. has been increasing – are soon

19.Medical chúng tôi ways to control, prevent and cure cancers.

a.look b. are looking

c.have looked d. had been running

20.When I last saw John, chúng tôi was out of breath.

a.was running b. ran

c.has run d. had been running

VII.Complee each of these sentences with an appropriate preposition.

1.Do you believe……………..’contractual’ marriage?

2.What first attract chúng tôi study of Buddhism?

3.In the past, parents usually chúng tôi marriage of their children.

4.A survey was made to determine the students chúng tôi and marriage.

5.We’re studying the body’s immune chúng tôi virus.

6.He is more chúng tôi people think about him than anything else.

7.Few Asian students chúng tôi American students view that

wives and husbands should share all thoughts.

8.A happy marriage should be based……………..love

9.There are differences and similarities……………..Vietnamese and American cultures.

10.Let’s confine our chúng tôi problem of illegal drugs.

VIII.Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first. Use the word(s) in brackets.

1.I’ve arranged to have next week off work. (I’m)

………………………………………………………………………………..

2.This time tomorrow we’ll be in the air over the Atlantic. (Flying)

………………………………………………………………………………..

3.None of the guests will still be here tomorrow. (all)

………………………………………………………………………………..

4.We’ll get to the theater after the beginning of the play. (by the time)

………………………………………………………………………………..

5.Anderson is the winner of this year’s Grand Prix! (won)

………………………………………………………………………………..

6.During my dinner, the phone rang. (while)

………………………………………………………………………………..

7.When I finally go into hospital, I’ll have had a ten-month wait. (been)

………………………………………………………………………………..

8.The parcel has been here for two hours. (arrived)

………………………………………………………………………………..

9.Weeks passed as Karen lay in hospital. (for)

………………………………………………………………………………..

10.Jack left the office before I arrived there. (when)

………………………………………………………………………………..

11.There’s party at Mary’s house next Sunday. (having)

………………………………………………………………………………..

12.Our twenty-fifth wedding anniversary is at the end of next year. (married)

………………………………………………………………………………..

13.When she heard the results, Mary began to feel more confident. (since)

………………………………………………………………………………..

14.The last time Nancy came here was in 1996. (since)

………………………………………………………………………………..

15.I’ve only recently started wearing glasses. (until)

………………………………………………………………………………..

Đáp án

I

1.conducted

2.confined

3.preceded

4.determining

5.maitaining

6.sacrified

7.obliged

8.reject – demand

9.attracted

10.believe

II

1.has been staying (has stayed is also possible)

2.had visited

3.haven’t swum

4.had been writing (had written is also possible)

5.has stopped

6.had been worring (had worred is also possible)

7.have been moving (have moved is also possible)

8.had arrived

9.have been believed

10.had always believed

11.has been playing

12.had been running

13.had owned

14.have been reading (have read is also possible)

15.have not liked

III.

1.is going to leave

2.am going to buy

3.will pick

4.get

5.am driving

6.will call

7.am serving – get

8.will take – rains

9.are going to starve

10.starts

11.plays

12.will accept

IV

1.will be doing

2.will be going

3.will have attended

4.will leave

5.will have cleared – will be

6.will have closed – will be enjoying

7.will have been acting/will have acted

8.will be putting

9.will be sitting

10.will have finished

11.will have been reading

12.won’t be using/won’t use

13.will have learned

14.will be revising

15.won’t have finished

V

1.will remember

2.found – had left

3.lit – walked

4.saw – was catching

5.has been sleeping

6.is repairing – has been working

7.has left – rang

8.have had

9.come – will have pulled

10.left – haven’t seen

11.will be sitting

12.fought

13.hasn’t had

14.had left – went – switched

15.am going – is raining – stops

16.had stopped

17.were all waiting

18.will be living

19.had been snowing

20.didn’t understand – gave up

VI

1.a

2.d

3.a

4.c

5.d

6.d

7.a

8.d

9.b

10.d

11.c

12.b

13.a

14.b

15.d

16.a

17.b

18.c

19.b

20.d

VII

1.in

2.to

3.on

4.towards

5.to

6.about/for

7.with

8.on

9.between

10.to

VIII

1.I’m having/I’m going to have next week off work.

2.This time tomorrow we will flying over the Atlantic.

3.All of the guests will have gone/left by tomorrow

4.By the time we get to the theater, the play will have begun.

5.Anderson has won this year’s Grand Prix!

6.While I was having my dinner, the phone rang.

7.When I finally go into hospital. I’ll have been waiting for ten months.

8.The parcel arrived two hours ago.

9.Karen lay in hospital for weeks.

10.When I arrived at the office, jack had left.

11.Next Sunday Mary is having a party at her house.

12.By the end of next year we will have been married for twenty five years.

13.Since hearing the results Mary has felt more confident.

14.Nancy hasn’t been here since 1996.

15.I didn’t wear glasses until recently.

Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 1 Có Đáp Án

Hướng dẫn làm bài tập tiếng Anh lớp 12

Bài tập tiếng Anh lớp 12 kèm đáp án chuẩn

Biology support willing mischievous obey

Confident care act solve responsible

1. If you continue chúng tôi rules, you will be punished.

2. Spoiled children are often up to………………….

3. The more he fails, the more he chúng tôi his abilities.

4. She is a chúng tôi a pharmaceutical company.

5. She was unable, chúng tôi give me further details.

6. Although he is nearly 80, he is still very………………….

7. We are chúng tôi this idea.

8. She is a very………………….woman. She is always helpful and sympathetic toward other people.

9. He feels a strong sense of………………….towards his parents.

10. They were seeking an chúng tôi the city’s traffic problem.

1. a. If I am not too busy, chúng tôi help you in the garden later today.

b. I’ll try to get over on Saturday, but I chúng tôi be there.

2. a. Remember that after chúng tôi contract you won’t be able to change your mind.

b. Cairo’s injury only became apparent after chúng tôi play for Real Madrid.

3. a. I made a cup of coffee while chúng tôi letter.

b. As soon as the teacher told us to start, I ………………….through all the questions quickly.

4. a. chúng tôi reach the top of the mountain by evening, but the weather was too bad.

b. We………………….Jean, to visit us in June if she can get a cheap flight.

5. a. As soon as I………………….college I want to travel around Australia.

b. I did not have time to check the composition. I handed it in as soon as i………………….it.

6. a. Over half the popution now………………….a mobile phone.

b. I grew up in Newport, where my father………………….a bookshop.

7. a. I………………….selling my house and buying a flat.

b. Many chúng tôi to be the finest violist in the country at the moment.

8. a. chúng tôi tha you’re getting married congratulations!

b. Apparently Carol is serious ill. chúng tôi that she never leaves her house now.

9. a. By the time chúng tôi work the meeting had finished.

b. I’ll probably have finished breakfast by the time the children………………….up.

10. a. chúng tôi theater four times this morning, but there was no answer.

b. chúng tôi mother twice a day when my father was in hospital.

11. a. He chúng tôi feet up on the chairs. It’s really unhygienic.

b. I find it very annoying that she constantly………………….empty milk cartons back in the fridge.

12. a. A survey has found that, surprisingly, most chúng tôi walk to school rather than be taken by car.

b. I swam across the river, but my chúng tôi walk all the way to the nearest bridge.

13. a. chúng tôi 100 kilos and really needs to take more exercise.

b. He held the fish in his hands as if chúng tôi and then saild, “It’s about 3,5 kilos”

14. a. I recognized her the moment chúng tôi laugh.

b. I’ll tell you what time we’re coming the moment chúng tôi Frank.

IV. Underline the correct answer. In some cases only one is correct, and in others both are correct

15. When Glen had opened / opened the book, some pages had fallen / fell out.

1. It was so hot that I ……………. (were) shorts and a T – shirt at work.

2. Since she ……………. (work) at the company she ……………. (not have) a day off through illness.

3. It was the first time I ……………. (talk) to Ella outside the office.

4. My boss ……………. (come) into the office just as I ……………. (show) everyone my holiday photos.

5. Chopin ……………. (compose) some of his music in Majorca.

6. At the time of the robbery, they ……………. (stay) with my parents.

7. Mr. Count ……………. (work) as a cashier for twenty – five years. Then he ……………. (retire) and ……………. (go) to live in the country.

8. The pollution problem ……………. (get) worse over the last decade.

9. I ……………. (not/see) Jane for ages. When I last ……………. (see) her, she ……………. (try) to find a job.

10. In a surprise move, the Prime Minister ……………. (resign) last night

11. Alexander Graham Bell ……………. (already/invent) the telephone by the time I wass born.

12. That’s the first time I ……………. (see) Jan look embarrassed.

13. I didn’t know who she was. I ……………. (never/see) her before.

14. I ……………. (buy) a new alarm clock the other day in Taylor’s the jewelers, when I actually ……………. (see) somebody shoplifting.

15. ……………. (you/work) in the garden all day? You look exhausted.

1. Will you take responsibility …………….arranging the food?

2. As I am now in my final year ……………. the secondary school, ……………. a lot of study pressure.

3. Can you give me a hand ……………. loading the van?

4. We are a very close-knit family and very supportive ……………. one another.

5. Please will you all join ……………. me ……………. singing the national anthem.

6. Whenever problems come ……………., we discuss them frankly and find the solutions quickly.

7. Women’s responsibility is to look ……………. family.

8. The children are very excited ……………. their camping holiday.

9. Responsibility is share ……………. parents and teachers

10. She has every confidence ……………. her students’ abilities.

1. Will you take responsibility………………….arranging the food?

2. As I am new in my final chúng tôi secondary school, I am………………….a lot of stydy pressure.

3. Can you give me a hand………………….loading the van?

4. We are a very close-knit family and very chúng tôi another.

5. Please will you all join………………….me………………….singing the national anthem.

6. Whenever problems come…………………., we discuss them frankly and find solutions quickly.

7. Women’s responsibility is to chúng tôi family.

8. The children are very excited………………….their camping holiday.

9. Responsibility is shared………………….parents and teachers.

10. She has every chúng tôi students’ abilities.

1. Steve started working for this company five years ago.

Steve has…………………………………………………………………

2. Do you have any experience of driving this kind of car?

Have you………………………………………………………………….

3. When she heard the results, Mary began to feel more confident.

Since………………………………………………………………………..

4. Nancy hasn’t come here since 1999.

The last time…………………………………………………………………

5. During my dinner, the phone rang.

While………………………………………………………………………..

6. David left the party before we arrived there.

When………………………………………………………………………..

7. I have only recently started wearing glasses.

I did not ………………………………………………………………………..

8. We have not gone a concert for ages.

It is………………………………………………………………………..

9. Sarah has not seen her friends since she left for the United States.

Sarah last………………………………………………………………………..

10. I have never stayed in such an expensive hotel before.

This is………………………………………………………………………..

11. My father learned to drive when he was sixteen.

My father has………………………………………………………………………..

12. In the middle of our sleep there was a knock at the door.

When………………………………………………………………………..

13. My wait for a bus has lasted thirty minutes so far.

I………………………………………………………………………..

14. James spoke to his lawyer before signing the contract.

James did not ………………………………………………………………………..

15. Mozart wrote more than 600 pieces of music before he was 35.

By the age………………………………………………………………………..

Cùng luyện bài tập tiếng Anh lớp 12 tại nhà

b. am not promising/don’t promise

4. a. were expecting/expected

7. a. am considering/was considering/considered

b. is constantly putting

6. arrived – had already finished

7. had finished/finished

7. worked – retired – went

9. have not seen – saw – was trying

11. had already invented

15. have you been working

1. Steve has been working for this company for 5 years.

2. Have yoy ever driven this kind of car before?

3. Since hearing the results. Mary has felt more confident/ Since Mary heard the results she has felt more confident.

4. The last time Nancy came here was in 1999.

5. While I was having dinner, the phone rang.

6. When we arrived at the party, David had left.

7. I did not wear glassed we went to a concert.

9. Sarah last saw her friends when she left the US.

10. This is the first time I have stayed in such an expensive hotel.

11. My father has been able to drive/has been driving since he was sixteen.

12. When we were sleeping, there was a knock at the door.

13. I have been waiting for a bus for thirty minutes.

14. James did not sign the contract until he had spoken to his lawyer.

15. By the age of 35, Mozart had written more than 600 pieces of music.

Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 15 Có Đáp Án

Bài tập tiếng Anh lớp 12 có đáp án

In Britain, for centuries male doctors were (7)……………………(suspect) of women who practiced medicine (8)……………………(profession) and in 1512 a law was passed making it (9)……………………(legal) for them to do so. Women couldn’t study medicine at universities until the 19 th century and they only began to gain (10)……………………(equal) with male doctors in the 20 th century.

1. Women interrupt their careers to care for family

2. Both men and women in the labour force have child care demands.

3. Increasing proportion of employees with both child and elder care demands

4. The majority of women still work in ‘traditional’ female occupations.

5. Most mothers in the labour force work full-time.

6. Mothers less likely to be employed than women without children

7. Number of Canadian women working increases

8. Greatest increase in working women is among those with children

A. In 2000, 60% of Canadian women aged 15 and over were in the Canadian labour force, up from 42% in 1976. Between 1976 and 2000, the number of women in labour force grew from 3.6 million to 7.4 million, an increase of 106%. Over the same period the number of women in labout force grew by only 40%, from 6.2 million to 8.7 million.

B. The largest participation rate increase has been among women with preschool children. Between 1976 and 1999, the participation rate of women with a youngest child aged 3 to 5 grew from 37% to 66%. The increase was even more dramatic among women with a toddler or infant: the rate for women with a youngest child under 3 more than doubled, from 28% in 1976 to 61% in 1999.

C. Work continuity is important to career development, future employability and current and future earnings, but the majority of women experience significant breaks in employment. Nearly two thirds of women (62%) who have ever held paid jobs have experienced a work interruption of six months or more. In contrast, only one quarter of their male counterparts (27%) have had a work interruption lasting six months or more. Marriage, maternity leave and care of children account for 62% of women’s work interruption.

D. In spite of remarkable growth in their participation rate, women with children are still less likely to be in the labour force than those without. In 1999, 76% of women under age 55 without children under 16 at home were in the labour force. This compares to a participation rate of 69% among women with children under 16.

E. The vast majority of employed women with children work full-time (30 hours or more per week). In 1999, 71% of employed women with at least one children under age 16 at home worked full time, as did 68% of employed women with one or more children under 3 years of age.

F. A nationally representative employees survey conducted by the Conference Board of Canada in 1999 indicated that the proportion of employees who both care for elderly family members and have children at home is now 15%, as compared to 9.5% a decade ago.

V. Put in these forms: brought up against, face up to, get round to, go out into, looking forwark to, looks out over, went back on, put up with, take up on, looks up to, cut back on, come in for, make up for, go through with, look down on.

1. The government’s economic policies have………………a lot of criticism.

2. You’ll have to work very hard today chúng tôi time you wasted

3. I chúng tôi problems and not try to avoid them.

4. Do you think he’s really likely chúng tôi threat?

5. It was so stuffy indoors that I had chúng tôi fresh air.

6. I’m feeling nervous. I’m not………………giving my presentation.

7. The government í to………………spending on the armed forces.

8. He chúng tôi older brother.

9. chúng tôi promise to tell nobody about thí.

10. I meant to do the ironing but I didn’t………………it.

11. The house is on the top of the cliff chúng tôi English Channel.

12. I left the job because I couldn’t………………my boss a moment longer.

13. Actually, can chúng tôi off of a bed for the night?

14. Small boys often………………little girls and refuse to play with them.

15. I had big ideas until I chúng tôi reality of the situation.

1. Does this umbrella belong………………you?

2. What we do at the weekend will chúng tôi weather.

3. How are we going to chúng tôi problem?

4. I never eat sushi. I don’t chúng tôi at all.

5. A cricket team consists………………eleven players.

6. The artist chúng tôi work as a protest against society.

7. A simple solution to the problem had occurred………………me.

8. The authority should chúng tôi matter carefully.

9. Fortunately the latest talks have resulted………………a new agreement.

10. Environmental groups have chúng tôi end to the destruction of the rainforests.

11. His parents don’t chúng tôi he does, but they can’t stop him.

12. I hope your father’s feeling better soon. When you see him, tell him I asked ………………him.

13. She’s not a well-known singer. Not many people have heard……………her.

14. Did you chúng tôi happened at the party on Saturday night?

15. OK, OK. Fine. I’m not chúng tôi I’m pleased for you.

1. My new mobile doesn’t work. – You should take…………. chúng tôi the shop.

2. Migraines can be very painful. – I know. I used to suffer……………….. ………………

3. Where’s Paul? – He should be here soon. We’re waiting………………….. ………………

4. Why don’t you buy that top? – I’ve got nothing that goes………………….. ………………

5. Have you handed in your form? – No, but I’ve filled………………… ………………

6. Mark has borrowed our CDs. – Well, I hope he brings………………… ………………

7. Who’s got thr photos? – Kate. She’s looking…………… …………….now.

8. The lecture was interesting. – Yes, I learned something……………………… ………………

9. What happened to the TV? – A man came and took………………….. ………………

10. Who’s Alan? – An old friend. I ran……………… ………………recently.

1. He was always ordering about everyone, getting them to do his work for him.

2. It is assumed that parents will provide their children for until they are 18.

3. I checked into the hotel at about 4.00.

4. I had always looked Mr. Brooks up to, so I was shocked to discover what he had done.

5. We tried to talk out him of leaving.

6. I’m surprised you put over with these awful conditions.

7. My parents didn’t approve of our engagement.

8. Some of the UN delegates staged an outwalk.

9. In his speech the PM didn’t refer at the recent scandal.

10. We saw our friend away at the airport.

11. The workers are demanding more money.

12. I’ve met her before, but I just can’t think about her name.

13. The patient suddenly cried in pain out.

14. I had to clean the kitchen up.

15. I had to describe the police the woman.

1. Let’s look at the new plan alongside the old one. (compare)

……………………………………………………………………………………

2. I like hip-hop better than reggae. (prefer)

……………………………………………………………………………………

3. The teacher gave the class an explanation of the theory. (explained)

……………………………………………………………………………………

4. Sarah’s illness has made her unable to do anything. (action)

……………………………………………………………………………………

5. Everyone congratulated the champion when he won. (victory)

……………………………………………………………………………………

6. You should just ignore anything Mike says. (notice)

……………………………………………………………………………………

7. The winners were given a trophy. (presented)

……………………………………………………………………………………

8. Witnesses said the accident was the van driver’s fault. (blamed)

……………………………………………………………………………………

9. They’ve made luxury apartments out of the old hospital. (turned)

……………………………………………………………………………………

10. Two boys were begging money from tourists. (asked)

……………………………………………………………………………………

1. Let’s compare the new plan with the old one.

2. I prefer hip-hop to reggae.

3. The teacher explained the theory to the class.

4. Sarah’s illness has put her out of action.

5. Everyone congratulated the champion on his victory.

6. You should (just) take no notice of anything Mike says/ You shouldn’t take any notice of anything Mike says.

7. The winners were presented with a trophy/ A trophy was presented to the winners.

8. Witnesses blamed the van driver for the accident/ Witnesses blamed the accident on the van driver.

9. They’ve turned the old hospital into luxury apartments/ The old hospital has been turned into luxury apartments.

10. Two boys were asking tourists for money. (Also possible: Two boys were asking tourists to give them money.)

Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 2 Cultural Diversity Có Đáp Án (4)

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 2 CULTURAL DIVERSITY có đáp án (4)

2. a. shared b. viewed c. confided d. measured

3. a. determined b. expressed c. approved d. married

4. a. smoked b. called c. photographed d. based

5. a. demanded b. lived c. questioned d. supposed

a. sacrifice b. sacrificed c. sacrificial d. sacrificially

a. attract b. attractive c. attractiveness d. attractively

a. romance b. romantic c. romantically d. romanticize

a. groom b. bride c. celibate d. groomsman

a. attitude b. value c. measurement d. equality

a. key b. response c. agreement d. demand

a. crowd b. particular c. majority d. obligation

a. romantically b. unwisely c. wisely d. attractively

a. equal b. determined c. obliged d. active

a. The/ the b. The/ Ø c. A/ the d. Ø/ a

a. a b. an c. the d. Ø

a. with b. from c. for d. on

a. with b. over c. upon d. above

a. or b. and c. nor d. but

a. better as b. more better than c. better than d. as better than

a. did not use/ had shown b. had not used/ showed

c. has not used/ showed d. was not using/ will show

a. was leaving/ has had/ thought b. left/ had had/ was thinking

c. will leave/ had/ will think d. is leaving/ will have/ thinks

a. is not telling b. does not tell c. will not tell d. has not told

a. will have been b. has been c. had been d. is

a. is knocking/ will answer b. knocks/ am answering

c. has knocked/ am going to answer d. will knock/ have answered

a. are getting b. has got c. was getting d. will have got

a. will escape/ try b. escaped/ had tried

c. have escaped/ are trying d. escape/ were trying

a. have been/ is b. are/ is c. are/ will be d. were/ has been

a. sounds b. is sounding c. has sounded d. was sounding

a. discuss/ comes b. will have discussed/ comes

c. will discuss/ will come d. were discussing/ came

Choose the sentence which has the closest meaning to the original one.

31. This is the first time I attend such an enjoyable wedding party.

a. The first wedding party I attended was enjoyable.

b. I had the first enjoyable wedding party.

c. My attendance at the first wedding party was enjoyable.

d. I have never attended such an enjoyable wedding party before.

32. It is not until a Vietnamese girl getting 18 years old that she is allowed to get married legally.

a. A Vietnamese girl is not allowed to get married legally only when she gets 18 years old.

b. A Vietnamese girl is allowed to get married legally only after she gets 18 years old.

c. They never allow a Vietnamese girl to get married legally when she is 18 years old.

d. The legal allowance for a Vietnamese girl to get married will be issued in 18 years.

33. I have not met her for three years.

a. The last time I met her was three years ago.

b. It is three years when I will meet her.

c. I did not meet her three years ago.

d. During three years, I met her once.

34. This pasta is a new experience for me.

a. I used to eat a lot of pasta.

b. I am used to eating pasta.

c. It is the first time I have eaten pasta.

d. I have ever eaten pasta many times before.

35. I have not seen Tom for ages.

a. It has been a long time. since I last saw Tom.

b. Tom and I do not look the same age.

c. Tom and I are friends for a long time.

d. I often met Tom ages ago.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Traditions, saying, beliefs, language, and values are just a few things that make up our culture. Culture is the framework in which families are structured. It shapes our expectations and ideals. Culture plays a part in the meaning of marriage and our roles as husbands, wives, children and parents.

Understanding cultural differences and similarities related to marriage is important. Culture affects the roles that spouses take within marriages, the age at marriage and number of children a couple have, the meaning of divorce, cohabitation and non-marital childbearing, and the way parents raise children. Understanding how relationships and marriages vary across cultural contexts, and how they are similar, we will be able to identify the unique ways that marriages and family life affect people of various cultures. As a result, we will be able to help families and sustain happy marriages.

a. the effects of cultures on love and marriage b. the definition of culture

c. the role of spouses in the family d. cultural differences

a. culture b. family c. framework d. structure

d. does not exist through time

4. Take long walks together – anywhere.

6. Visit a museum, visit community festivals, tour a new site, or attend a party together.

7. Hug and kiss often.

Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 11: Books Có Đáp Án

Ôn tập tiếng Anh 12 theo từng Unit có đáp án

Bài tập Unit 11 lớp 12 có đáp án

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt Tiếng Anh lớp 12, chúng tôi đã đăng tải rất nhiều tài liệu lý thuyết và bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit khác nhau. Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 12 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 khác nhau được biên tập bám sát nội dung bài học giúp học sinh lớp 12 ôn tập Từ vựng – Ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm Unit 11 Books hiệu quả. Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu.

a. for

b. on

c. of

d. up

a. at

b. for

c. in

d. over

a. on

b. with

c. upon

d. in

a. inform

b. information

c. informative

d. informatively

a. difficult

b. difficulty

c. difficultly

d. difficulties

a. review

b. reviewing

c. reviewer

d. reviewed

a. an/ Ø

b. the/ a

c. Ø/ the

d. an/ a

a. a

b. an

c. the

d. Ø

a. a

b. an

c. the

d. Ø

a. Comic

b. Thriller

c. Romantic

d. Science

a. Take

b. Put

c. Set

d. Pick

a. limit

b. time

c. subject

d. interest

a. put down

b. swallow

c. look up

d. understand

a. page

b. subject

c. review

d. journey

a. dip into

b. put away

c. pick up

d. put down

a. need typing

b. needn’t be typed

c. need to type

d. needn’t typing

a. visits

b. visited

c. can visit

d. can be visited

a. might delay

b. might be delaying

c. might have delayed

d. might have been delayed

a. should clean

b. should be cleaning

c. should be cleaned

d. should have cleaned

a. must take

b. must be taken

c. must have taken

d. must be taking

a. can’t have seen

b. can’t see

c. can’t have been seen

d. can be seen

a. was started

b. will be started

c. must started

d. must have started

a. needn’t study

b. needn’t be studying

c. needn’t have studied

d. needn’t have been studied

a. needn’t be taken

b. needn’t be taking

c. needn’t take

d. needn’t taking

a. will cancel

b. will be cancelling

c. will be cancelled

d. will have cancelled

Error Identification.

31. Too much television can has negative effects(A) on young minds because of(B) higher levels of television viewing correlate with(C) lowered academic performance, especially(D) reading scores.

32. Neil Postman, an author(A) of some great books, pointed out(B) that reading teaches(C) us to think in a logically connected way, and cultivating(D) a sustained attention span.

33. Reading cannot make(A) your life longer(B), but reading really(C) makes your life more thicker(D).

34. It is really(A) sad how many(B) people have the misconception(C) that reading is bored(D) .

35. There are many benefits that we may be gained(A) by actually(B) taking the time to read a book instead of(C) sitting in front of the TV or(D) doing some other forms of mindless entertainment.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Reading, as you know, is a continuous and never ending process. If you do very little reading, or if you read only material that offers no challenge to your comprehension, your reading will be of very little use. Once we reach a certain age, or once our formal schooling is completed, many of us become so restricted in our choice of. reading that we rarely read any new type of reading experience. We tend to read only books in our professional or business field, or only inspirational books, or only our favorite newspapers every morning, or only one magazine for which we have developed a preference. And the trouble starts here. You should neither read only for entertainment nor only for information but you should also read for intellectual growth, for mental stimulation, for enriching your background of knowledge, for wisdom, and for broader outlook and mature understanding. What kind of books should you read to continue your intellectual growth, to gain a background for opinion and for judgment? The answer is simple one: Read books in fields you have little or no acquaintance with, books that will open for you new horizons of learning, books that will help you explore new areas of knowledge and experience, books that will make the world and people more understandable to you. Sadly, more and more people today are giving up the printed word in favor of being entertained and informed by watching TV, a popular entertainment ,device present at almost homes. More and more children are being subjected to TV programming, perhaps as a babysitter. More than two hours of TV time per day are now a part of children development, generating physiological and mental problems that are of growing concern among experts.

a. completely stops when we finish our schooling

b. is an endless process

c. is of little use

d. should be done a little

a. new type of reading experience often interests most of us.

b. we should only read for entertainment

c. reading for intellectual growth is necessary

d. we should not read for mental stimulation

38. What kind of books is recommended?

a. Books in fields you have little or no acquaintance with

b. Books that will help you explore new areas of knowledge and experience

c. Books that will open for you new horizons of learning

d. All are correct

a. people spend more time watching TV than reading books

b. more and more people enjoy reading

c. most babysitters prefer watching TV

d. most children spend less than 2 hours a day watching TV

a. does not approve of reading process

c. prefers watching TV to reading

d. appreciates reading

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. c. difficulty; 2. d. enough; 3. d. wonderful; 4. d. reviewer; 5. b. forever;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. b. on; 7. a. at; 8. d. in; 9. c. informative; 10. a. difficult;

11. a. review; 12. a. an/ Ø; 13. b. an; 14. d. Ø; 15. a. Comic;

16. b. Put; 17. c. subject; 18. b. swallow; 19. c. review; 20. a. dip into;

21. b. needn’t be typed; 22. d. can be visited; 23. d. might have been delayed;

24. c. should be cleaned; 25. b. must be taken; 26. a. can’t have seen;

27. d. must have started; 28. c. needn’t have studied; 29. a. needn’t be taken;

30. c. will be cancelled

Error Identification.

31. B → because;

32. D → cultivates;

33. D → thicker;

34. D → boring;

35. A → may gain

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36. b; 37. c; 38. d; 39. a; 40. d;

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41. a; 42. d; 43. b; 44. a; 45. b; 46. c; 47. c; 48. d; 49. d; 50. c;

Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 14 International Organizations Có Đáp Án (2)

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 14 INTERNATIONAL ORGANIZATIONS có đáp án (2)

Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 có đáp án

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 14 INTERNATIONAL ORGANIZATIONS

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 14 INTERNATIONAL ORGANIZATIONS sẽ mang đến cho các bạn học sinh nhiều dạng bài tập hay, giúp các bạn rèn luyện, nâng cao trình độ môn ngoại ngữ này. Chúng tôi sẽ giới thiệu đến các bạn bài tập trắc nghiệm lẫn tự luận để các bạn ôn tập toàn diện về các điểm ngữ pháp, từ vựng,…

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 16 THE ASSOCIATION OF SOUTHEAST ASIAN NATIONS

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 15 WOMEN IN SOCIETY

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 14 INTERNATIONAL ORGANIZATIONS

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 14 INTERNATIONAL ORGANIZATIONS có đáp án (1)

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. a. catastrophe b. propose c. become d. survive

2. a. treatment b. struggle c. initiate d. total

3. a. symbol b. emergency c. poverty d. qualify

4. a. appalled b. dedicated c. designed d. injured

5. a. society b. delegate c. president d. protection

a. injure b. injured c. injuries d. injurious

a. poor b. poorer c. poorly d. poverty

a. organize b. organized c. organizational d. organizers

a. treatment b. epidemic c. tsunami d. damage

a. civilians b. governments c. authorities d. members

a. famine b. catastrophe c. tsunami d. flood

a. conferences b. symbols c. missions d. delegates

13. We oppose this war, as we would do any other war which created an environmental catastrophe.

a. pollution b. disaster c. convention d. epidemic

a. leaders b. authorities c. victims d. organizers

15. The 1923 earthquake in Japan killed about 200,000 people and left countless wounded and homeless.

a. poor b. imprisoned c. suffered d. injured

a. actions b. volunteers c. founders d. nations

a. a b. an c. the d. Ø

a. a b. an c. the d. Ø

a. a b. an c. the d. Ø

20. They had to delay their trip because of the bad weather.

a. get through b. put off c. keep up with d. go over

Choose the sentence which has the closest meaning to the original one .

31. Mary says that when her drugs budget was exhausted she turned to the Swedish Red Cross.

a. Mary says that she was tired with the voluntary work for the Swedish Red Cross.

b. Mary says that she gave all her money to the Swedish Red Cross.

c. Mary says that the money she bought drugs was given to the Swedish Red Cross.

d. Mary says that when she ran out of money for her drugs, she asked the Swedish Red Cross for help.

32. I find it difficult to get rid of my smoking habit.

a. As for me, stopping my smoking habit is quite difficult.

b. I have difficulty smoking cigarettes.

c. My smoking habit has caused me a lot of difficulties.

d. I will quit smoking someday.

33. You can look up this word in the dictionary.

a. There are a lot of words in the dictionary for you to look at.

b. You can find the meaning of this word in the dictionary.

c. The dictionary contains a lot of words except the one you need.

d. You should buy this dictionary to find the word you need.

34. That car is beyond my means.

a. That car is cheap enough for me to buy.

b. That car is too expensive for me to buy.

c. I am really interested in that car.

d. I really do not like that car.

a. The doctor said, “A new hobby is not good for Mr. Pike.’

b. The doctor wanted Mr. Pike not to have any new hobby.

c. The doctor said, “You should start a new hobby, Mr. Pike.’

d. The doctor said to Mr. Pike, “You should stop your present hobby.’

Read the passage carefully and choose the correct answer.

The World Wide Fund for Nature (WWF) is an international non-governmental organization for the conservation, research, and restoration of the environment, which remains its official name in the United States and Canada. It is the, world’s largest independent conservation organization with over 5 million supporters worldwide, working in more than 90 countries, supporting 100 conservation and environmental projects around the world. It is a charity, with approximately 9% of its funding coming from voluntary donations by private individuals and businesses. The group says its main mission is “to halt and reverse the destruction of our environment”. Currently, much of its work focuses on the conservation of three biomes that contain most of the world’s biodiversity: forests, freshwater ecosystems, oceans, and coasts. Among other issues, it is also concerned with endangered species, pollution, and climate change. The organization runs more than 20 field projects worldwide in any given year.

The organization was formed as a charity trust on’ 11 September, 1961, in Morges, in Switzerland, under the name World Wildlife Fund. It was an initiative of Julian Huxley and Max Nicholson.

Since its appearance the organization has conserved the world’s fauna, flora, forests, landscape, water, soils and other natural resources by the management of land, research and investigation, and publicity, coordination of efforts, cooperation with other interested parties and all other appropriate means.

In the last few years, the organization set up offices and operations around the world. The initial focus of its activities was the protection of endangered species. As more resources became available, its operations expanded into other areas such as the preservation of biological diversity, sustainable use of natural resources, and the reduction of pollution and wasteful consumption.

36. The World Wide Fund for Nature (WWF) is an international organization, which were formed and managed by the governments of the United States and Canada.

a. True b. False c. No information

41. a. protest b. destruction c. protection d. achievement

42. a. admits b. suggests c. adopts d. tries

Cập nhật thông tin chi tiết về Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 2 Có Đáp Án trên website Ictu-hanoi.edu.vn. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!