Xu Hướng 1/2023 # Bài Tập Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 2 Năm 2022 # Top 5 View | Ictu-hanoi.edu.vn

Xu Hướng 1/2023 # Bài Tập Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 2 Năm 2022 # Top 5 View

Bạn đang xem bài viết Bài Tập Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 2 Năm 2022 được cập nhật mới nhất trên website Ictu-hanoi.edu.vn. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất.

Ôn tập Tiếng Anh lớp 8 có đáp án

VnDoc.com giới thiệu đến các em đề thi cuối năm tiếng Anh lớp 8 có đáp án với các dạng bài tập trắc nghiệm và tự luận tiếng Anh 8 khác nhau để các em học sinh lớp 8 có cơ hội được luyện tập một cách toàn diện và hệ thống. Khi chuyên cần luyện tập những dạng bài tập này, các em sẽ ghi nhớ kiến thức sâu hơn, đồng thời rút ra được nhiều kinh nghiệm, kỹ năng làm bài cần thiết. Hy vọng rằng đây sẽ là nguồn tài liệu ôn tập tiếng Anh học kì 2 lớp 8 hiệu quả năm 2019 – 2020 dành cho các em học sinh.

Đề tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án

I – Circle the correct answer A, B, C or D to complete each sentence: (8 x 0,25 = 2,0 pts)

1. Hoa got used chúng tôi her new school after a month.

A. study

B. studying

C. studied  

D. is studying

2. Peter’s not going to drive, ………………he?

A. does

B. is

C. isn’t  

D. will

3. chúng tôi traffic was bad, they arrived on time.

A. Although

B. In spite of

C. Despite  

D. Even

4. If you want to get more………………, please contact Mrs. Hoa.

A. inform

B. informer

C. informative  

D. information

5. Last Tuesday, my daughter was absent from chúng tôi her illness.

A. because

B. instead

C. though  

D. but

6. The headmaster asked chúng tôi him outside his office.

A. wait

B. waiting

C. to wait  

D. waited

7. He says he’s been to………………restaurant in town.

A. many

B. every

C. all  

D. most

8. My sister feels………………again after her operation.

A. strongly

B. strength

C. strong  

D. enough strong

II. Circle the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest: (4 x 0,25 = 1,0 pts) III. Supply the correct verb forms in brackets: (10 x 0,25 = 2,5 pts)

1. You (be) chúng tôi Phong Nha before?

– Yes, we (spend) chúng tôi holiday there last month.

2. My aunt (not visit) chúng tôi since she (move) chúng tôi the new town.

3. Look! Our train (come) …………………

4. You should practice (speak) …………………English everyday.

5. My sister always (do)…………………the washing up, but I (do) chúng tôi tonight because she is sick.

6. He (cut) chúng tôi hair too short.

– Don’t worry; It (grow) …………………again quickly.

IV. Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same, using the given words in brackets: (4 0, 5 = 2,0 pts)

1. There is no building in the city higher than this. (HIGHEST)

2. Miss. Lan likes gardening more than fishing. (PREFERS)

3. His car runs fast but a race car runs faster. (AS … AS)

4. Because Hoang was lazy, he failed the exam. (BECAUSE OF)

V. Read the following passage then answer the questions below: (50,5 = 2,5 pts)

The life of the Inuit people of North America have changed a lot in 30 years. First, their name: people used to call them Eskimos, but now they are called Inuits, which means “the people”. They used to live in igloos in the winter but today many of them live in houses in small towns. They used to hunt seals – they ate the meat and made clothes from the fur. Many of the people still wear sealskin clothes today because they are very warm. Remember, the weather is extremely cold for many months of the year. Eighty-year-old Inuit, Mario Tagalik, told us a little about his early life. “Our winter igloos were very warm. We used to cook inside so sometimes it got too hot. When I was a child I used to take off most of my clothes when I was in our igloos. In the short summers we lived in sealskin tents, but I used to spend as much time as possible playing outside”.

1. What did people use to call the Inuit people?

2. What does the word “Inuit” mean?

3. Where did they used to live in the winter?

4. Why do many of the Inuit people still wear sealskin clothes today?

5. What is the weather like almost around the year?

I – Circle the correct answer A, B, C or D to complete each sentence: (8 x 0,25 = 2,0 pts)

1/ B. studying; 2/ B. is; 3/ A. Although; 4/ D. information;

5/ A. because; 6/ C. to wait; 7/ B. every; 8/ C. strong;

III. Supply the correct verb forms in brackets: (10 x 0,25 = 2,5 pts)

1. chúng tôi – spent; 2. hasn’t visited – moved is coming;

3. speaking does – am doing ; 3. has cut – will grow;

IV. Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same, using the given words in brackets: (4 x 0, 5 = 2,0 pts)

1. This is the highest building in the city.

2. Miss. Lan prefers gardening to fishing.

3. His car doesn’t run as fast as a race car.

4. Hoang failed the exam because of his laziness.

V. Read the following passage then answer the questions below: (5 x 0,5 = 2,5 pts)

1. They used to call them Eskimos.

2. It means the people.

3. They used to live in igloos.

4. Because they are very warm.

5. It is extremely cold.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 – 7 – 9 tại group trên facebook

Bộ Đề Thi Học Kì 1 Lớp 11 Môn Tiếng Anh Năm 2022

11 Đề thi học kì 1 tiếng Anh 11 có đáp án

Bộ đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 11 có đáp án với nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 11 mới khác nhau thường xuất hiện đề thi chính thức của bộ GD&ĐT như: Chọn từ có cách phát âm khác, Chọn đáp án đúng, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, Sắp xếp những từ đã cho thành câu hoàn chỉnh, Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi,… chúng tôi hy vọng rằng đây sẽ là nguồn tài liệu tiếng Anh hữu ích dành cho các em học sinh ôn thi tiếng Anh 11 cuối kì 1 hiệu quả và đạt kết quả như mong muốn.

11 Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 1 có đáp án

Đề thi tiếng Anh 11 học kì 1 có đáp án – Đề số 1

Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others. From questions 4 to 6: Choose one word or phrase – (A, B, C or D) – that best completes the sentences from questions 7 to 22: changed for the sentence to be correct. From questions 1 to 3:

Question 7: The president expressed his deep over the bombing deaths.

A. disappointment

B. anxiety

C. interest

D. sadness

A. have buckled

B. had buckled

C. will buckle

D. was buckling

A. participative

B. participants

C. participates

D. participations

A. nervously

B. nerve

C. nervous

D. nervousness

A. Teachers’ Day

B. Mother’s Day

C. Thanksgiving

D. Independence Day

A. Ø

B. an

C. a

D. the

A. to

B. for

C. of

D. on

A. Even though

B. Since

C. Only if

D. Until

A. has fallen

B. had fallen

C. have fallen

D. fell

A. not swim

B. not to swim

C. not swimming

D. to not swim

A. asking / helping

B. asking / to help

C. to ask/ helping

D. to ask / to help

A. before

B. while

C. after

D. during

A. would buy;

B. would have bought

C. will buy

D. will have bought

A. told

B. said to me

C. said

D. says

Question 21: Lan: What do you think of the General Knowledge Quiz?

A. Yes, that’s right

B. Oh, it’s great

C. It’s not a good idea.

D. Ok, I don’t agree

Question 22: Lan : “I’ve passed my exam.”

A. Good luck.

B. That’s a good idea.

Read the passage and choose the word (A, B , C or D) which best fits each gap of the passage from questions 23 to 27:

C. It’s nice of you to say so.

Read the passage carefully and choose the best answers to the questions from questions 28 to 32:

D. Congratulations!

Yet, for many, friendship is nothing more than the trust that someone or something will not harm them. Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating on a consistent basis: the tendency to desire what is best for the other, sympathy and empathy, honesty, perhaps in situations where it may be difficult for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one’s counterpart mutual understanding.

In a comparison of personal relationships, friendship is considered to be closer than association, although there is a range of degrees of intimacy in both friendships and associations. The study of friendship is included in sociology, anthropology, philosophy and zoology. Various theories of friendship have been proposed, among which are social psychology, social exchange theory, equity theory, relational dialectics and attachment styles.

Question 28: What term is used to denote co-operative and supportive behaviour between people?

A. Anthropology.

B. Psychology

C. Sociology.

D. Friendship.

Question 29: Which sentence is NOT true according to the 1 paragraph?

A. They often demonstrate reciprocating and reflective behaviours.

B. They will welcome each other’s company and express loyalty towards each other.

C. They seldom desire the best for their friends.

D. Friends often engage in mutually helping behaviour.

Question 30: What is closer, friendship or association?

A. Association is considered to be closer than friendship.

B. Association is considered to be as close as friendship.

C. Both friendship and association are close.

D. Friendship is considered to be closer than association.

Question 31: What fields of study are about friendship?

A. The tendency to desire what is best for the other, sympathy, empathy and honesty.

B. Social psychology, social exchange theory, equity theory.

C. Sociology, anthropology, philosophy and zoology.

D. Mutual knowledge, esteem and affection.

Question 32: What kind of things will friends share?

A. Degrees of intimacy.

Choose the word (A, B, C or D) that has stress pattern different from that of the other words from questions 33 to 34:

B. Various theories of friendship.

C. Enjoyable activities.

D. The tendency to desire what is best for the other.

Question 33: A. problem B. participate C. orphanage D. voluntary

Question 35: ‘Could you please wait here until your name is called?’

A. She reminded me to wait here until my name was called.

C. She asked me to wait there until my name was called.

D. She wanted to know if I could wait there until my name was called.

Question 36: Build a sentence, using the words given:

A. Will Tom work hard, he will pass the exam.

B. Unless Tom works hard, he will pass the exam.

C. If Tom doesn’t work hard, he will pass the exam.

D. Should Tom work hard, he will pass the exam.

A. would not sack

to return/ John/ to/ next/ it/ day/ promised/ her/ the

B. will not sack

C. will not be sacked

D. would not have been sacked

Question 38: Rearrange the words given to make a complete sentence

A. John promised returning it to her the next day.

B. John promised return it to her to the next day.

C. John promised to return it the next day to her.

D. John promised to return it to her the next day.

A. After entering the new school

B. Upon entering into the new school

C. When he had been entering the new school.

D. Having entered his new school, it was found that

Question 40: I first started to play the guitar when I was sixteen.

A. I have played the guitar when I was sixteen.

I/ VOCABULARY & GRAMMAR Choose the best answer.

B. I have started the guitar when I was sixteen.

C. I have started the guitar since I was sixteen.

D. I have been playing the guitar since I was sixteen.

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 11 có đáp án – Đề số 2

1. Good friendship should be based on ………… respect , trust and understanding .

a. loyal

b. attractive

c. suspicious

d. mutual

2. We must cooperate closely in order to finish the project on time .

a. help b. work together c. agree d. assist

3. The birthday marks the …………… in the life of a person , when he / she first came into being .

a. labels

b. milestones

c. starting points

d. symptoms

4. The man expected ………………… a job in that company .

a. to offer

b. offering

c. to be offered

d. being offering

5. chúng tôi his homework, Tom was allowed to go out with his friends .

a. To do

b. Had done

c. Doing

d. Having done

6. We can’t grow enough food to chúng tôi increasing population .

a. support

b. supporter

c. supportable

d. supportive

7. Mary should have apologized ……….being late this morning , but she didn’t .

a. on

b. for

c. of

d. about

8. Western people are not used chúng tôi chopsticks .

a. eat

b. to eat

c. to eating

d. for eating

9. chúng tôi the act of limiting the children born .

a. Population

b. Birth rate

c. Birth control

d. Under-population

10. The policeman chúng tôi open his briefcase .

a. made

b. asked

c. forced

d. told

11. Thanks to the …………. among producers , customers can buy goods with low prices .

a. compete

b. competitor

c. completion

d. competition

12. – “I hear you have passed your exams . Congratulations !” ~ ” ………………”.

a. Thank you!

b. Congratulations!

c. Not at all

d. It’s my pleasure.

a. takes

b. took

c. had taken

d. would take

14. ……………printing chúng tôi Chinese ?

a. Did / invented

b. Was / invented

c. Was / inventing

d. Were / invented

II / ERROR IDENTIFICATION : Pick out the underlined part that needs correcting . III / READING: A – Choose the best answer to complete each space .

a. struggle

b. fight

c. forget

d. overcome

I had an ……….(21) experience last year. When I ………..(22) to town in the south of France, a young man waved to me.

I stopped and he asked me for a lift. As soon as he had got into the car, I said good morning to him ……….(23) French and he replied in the same language. ………….(24) of us spoke during the journey. I myself know a little of French . I had nearly approached the town when the young man suddenly said, very ………….(25), ” Do you speak English?” As I soon learnt, he was English himself.

21. a. amuse b. amusing c. amused d. amusement

B – Read the passage and choose the best answer for each question :

22. a. was driving b. drove c. had been driving d. having driven

23. a. with b. in c. on d. by

24. a. Not b. Neither c. None c. All

25. a. quick b. slow c. slowly d. slowness

However, in some countries there is a negative population growth, especially in the Central and Eastern Europe, mainly due to low fertility rate ,and Southern Africa due to the high number of HIV – related deaths .Within the next decades, Japan and some countries in Western Europe are also expected to encounter a negative population growth due to sub-replacement fertility rates .

Population growth which exceeds the carrying capacity of an area will result in overpopulation. On the contrary, such areas may be considered “under-populated” if the population is not large enough to maintain an economic system.

Which sentence is NOT true?

a. Most of the countries in the world are facing the problem of overpopulation

b. Overpopulation is a state when the population growth exceeds the carrying capacity of an area

c. The Green Revolution caused the population explosion in the 20th century.

d. The 20th century had the highest population growth rate in the history.

27. When is an area considered ” under-populated “?

a. When its population is not big enough to maintain the economic system.

b. When it has high number of HIV – related deaths.

c. When its population is too poor.

d. When it has high fertility rate.

28. Which areas are expected to encounter a decrease in population growth in the next decades?

a. Some countries in Central and Eastern Europe ,

b. Japan

c. Some countries in Western Europe ,

d. B and C

29. Negative population growth in Central and Eastern Europe is due to : ……………

a. high fertility rate

b. low fertility rate

c. low death rate

d. high number of HIV-related deaths .

What does “fertility rate” mean?

IV/ WRITING: Choose the sentence that has the same meaning as the root one:

a. birth rate

b. death rate

c. growth rate

d. marriage rate

31. ” If I were you, I would travel to Paris by train,” Jane said.

a. Jane said If she had been me, she would have traveled to Paris by train.

b. Jane said If she were me, she would travel to Paris by train.

d. B and C are correct.

32. “Congratulations! You’ve won the scholarship ,” he said .

a. He said that congratulations ! I had won the scholarship .

b. He said I had won the scholarship and he congratulated .

c. He congratulated me on having won the scholarship .

d. He congratulated me of winning the scholarship .

33. Tom did his homework and then he went to bed.

a. After Tom had done his homework, he went to bed.

b. Having done his homework, Tom went to bed .

c. Doing his homework, Tom went to bed.

d. A and B are correct.

34. Let’s start our journey or we’ll be late.

a. If we start our journey , we won’t be late.

b. Unless we start our journey , we won’t be late.

c. If we don’t start our journey , we’ll be late.

d. We would be late if we didn’t start our journey.

35. He dislikes people asking him about his job.

V / PHONETICS : A- Choose a word whose underlined part is pronounced differently from the others: B – Choose a word whose stressed syllable is different from the others .

a. Asking him about his job is disliked.

b. He dislikes being asked about his job.

c. His job is disliked asking about.

d. People are disliked asking about his job.

39. a. coordinate b. voluntary c. minority d. development

40. a. assistance b. supporter c. vocation d. secretary

Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 11 có đáp án – Đề số 3

Câu 1: ” Peter : ” Do you feel like going to the cinema this evening ?”

Mary: “……………………………”

A. I feel very bored B. You’re welcome

C. I don’t agree.I’m afraid D. That would be great

Câu 2: choose the underlined part that must be corrected

They congratulated me on pass the final exam the day before.

A. pass B. the day before C. congratulated D. on

Câu 3: When it started to rain, she chúng tôi with me.

A. had walking B. was walking C. walked D. is walking

Câu 4: If you chúng tôi about the bad service, we …………there.

A. hadn’t told/ would eat B. told/ would have eaten

C. tell/ would eat D. hadn’t told/ would have eaten

Câu 5: choose the underlined part that must be corrected

He said that if he has more time, he would come to see us.

A. said that B. has C. more time D. come to see

Câu 6: The news made Nam surprised.

A. The news is surprised. B. Nam was surprised with the news.

C. Nam seemed to be surprised at the news. D. Nam made the news surprised.

Câu 7: I thought I would get to the destination first, but he ……….before me.

A. was arriving B. arrives C. had arrived D. arrived

Câu 8: chúng tôi the rules, we started to play the game.

A. Having learnt B. To have learnt C. To learn D. Learning

Câu 9: All of my students looked forward to …………….. the result of the singing contest.

A. hear B. hearing C. to be heard D. being hearing

Câu 10: The man denied chúng tôi top secret document.

A. to steal B. having stolen C. to be stolen D. having been stolen

Câu 11: Mai Huong congratulated me chúng tôi exam with flying colors.

A. of passing B. about passing C. on passing D. to pass

Câu 12: The villagers are in danger ……………being killed by an earthquake.

A. with B. of C. for D. on

Câu 13: People call the 25th wedding anniversary the “………………anniversary.”

A. happy B. silver C. golden D. special

Câu 14: The bowl is empty now, but my children denied chúng tôi candies.

A. to eat B. eating C. eat D. having eaten

Câu 15: choose the underlined part that must be corrected

they are looking forward to be received the present from the council.

A. be received B. from C. are looking forward D. to

Câu 16: It is not easy to …………… our bad habits.

A. overcome B. suffer C. take care D. spend

Câu 17: If the ball chúng tôi line, that would have been the end of the game.

A. would cross B. will cross C. had crossed D. crossed

Câu 18: If George keeps studying as he has been, he’ll have no trouble in passing his exams.

A. George has passed his exam.

B. George has trouble in passing his exams

C. George is studying hard to pass his exam.

D. George will not pass his exam because he is not studying.

Câu 19: Quy Nhon has become ……………..

A. populous B. population C. popularity D. populating

Câu 20: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. ridden B. given C. whiten D. risen

Câu 21: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. strictly B. literacy C. policy D. social

Câu 22: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. enjoyment B. apologize

C. remember

D. difficulty

Câu 23: You should discuss the problem chúng tôi parents before deciding.

A. with

B. for

C. of

D. to

Câu 24: choose the underlined part that must be corrected

After I had returned home from the school, I was preparing dinner.

A. had returned

B. from

C. was preparing

D. dinner

Câu 25: Choose the word which has the underlined part stressed differently from the rest

A. alone

B. accept

C. complain

D. national

Câu 26: They seemed chúng tôi I told them the news.

A. surprising

B. to surprise

C. being surprising

D. to be surprised

Câu 27: you should realize the chúng tôi the important of having a healthy diet.

A. unaware

B. awareness

C. awaring

D. aware

Câu 28: If someone knocked over a candle, it ………………a fire.

A. started

B. will start

C. would have started

D. would start

Câu 29: the rain began to fall during my walk in the country.

A. while I walked in the country, it had rained.

B. While it was beginning to rain, I had walked in the country.

C. While I was walking in the country, it began to rain.

D. While it began to rain in the country, I was walking.

Câu 30: He said, “I’m sorry I didn’t reply to the letter.”

A. He apologized for not to reply to the letter.

B. He apologized for not to replying to the letter.

C. He apologized for didn’t reply to the letter.

D. He apologized for not replying to the letter.

Câu 31: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest

A. turned

B. noticed

C. looked

D. helped

Câu 32: A “………………” B: “Oh, It’s great”

Read the passage and answer the question 33 – 36.

A. Would you like the English competition?

B. What do you think of the English competition?

C. What do you like about the English competition?

D. How about the English competition ?

Giving a dinner party is a wonderful way of entertain people. You can also make new friends and give others the chance to get to know each other better. It needs planning, though. First, make a guest list, with different kinds of people and a mixture of women and men. Don’t invite couples because they aren’t so much fun.

When you know who can come, find out what they like to eat and drink. Note down any who are vegetarians, or who can’t eat or drink certain things for religious seasons. Then plan their menu. Include a first course, a choice of main courses and a dessert, plus lots of people’s favourite drinks. The next thing to do is the shopping. Make sure buy more than enough of everything, and that someone can help you carry it!

On the day, start cooking early. Give people appetizers like Greek mezze or Spanish tapas, so they don’t get hungry if they have to wait. Serve the delicious meal, sit down with your guests and have a good time – you’ve earned it!

Câu 33: Which of the following is NOT mentioned as the purpose of giving a dinner party?

A. to get people to know more about their host and hostess.

B. to help people to know each other better.

C. to make new friends.

D. to entertain people.

Câu 34: When giving a dinner party, you should NOT invite …………………… .

A. those who are vegetarians.

B. husbands and wives.

C. both women and men.

D. those who can’t eat or drink certain things.

Câu 35: According to the passage, starters should be served ………………………

A. because the guests may be hungry while having to wait

B. because the guests like eating them

C. because the guests want to have a good time together

D. because the guests want to eat them while having to wait

Câu 36: What should you do while the guests are having their evening meal?

Read the passage and fill the blanks 37 – 40.

A. Sit down with the guests to show your politeness.

B. Stand beside the guests without doing anything.

C. Sit down with the guests and have a good time.

D. Only serve the guests with the food.

More and more young people are (37)…… voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little (38)…… no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.

The work may . (39)….. of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. (40)…. … kind of job it is, it is certain to be challenging and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

Câu 37: A. making B. getting C. taking D. doing

Question 1: Choose a word in each line that has the underlined part pronounced differently from the rest: Question 2: choose a word in each line that has the different stress pattern.

Câu 38: A. but B. and C. or D. with

Câu 39: A. involve B. include C. contain D. consist

Câu 40: A. What B. Whatever C. However D. Any

Đề thi Anh 11 học kì 1 có đáp án – Đề số 4

Question 3: Choose the best answer to fill in each gap to complete the sentences.

5. A. floppy B. idol C. cotton D. decide

6. A. extremely B. excited C. personal D. imagine

7. A. sneaky B. notice C. open D. around

8. A. birthday B. reply C. schoolbag D. money

A. for

B. to

C. on

D. into

A. someone

B. anyone

C. everyone

D. one

11.The whole family usually try to get-together at Christmas.

A. contact

B. gather

C. relate

D.communicate

A. special

B. specially

C. specialize

D. specializing

A. Yes, thanks

B. No, please.

C. Yes, please

D. You are welcome

A. waits

B. waiting

C. to wait

D. wait

A. thanked me for

B. asked me to

C. told me to thank

D. said thank you me

A. appointing

B. to appoint

C. being appointed

D. to be appointed

A. Thanksgiving

B. Valentine’s Day

C.Mid-Autumn Festival

D.Tet holiday

A. Look

B. Being looked

C. Looking

D. To look

A. mountain

B. mountainous

C. high

D. low

A.Modernization

B.Literacy C.Pollution D.Overpopulation

21. They …. on the street when it rained

A. was walking B. walked

C. walks D. were walking

A. Thank you

B. Coffee, please

C. Yes, please

D. No, I don’t

A. participates

B. participants

C. participations

D. participating

24. I would like to take part in the competitions like these?

A. contests

B. rivals

C. participation

D. races

A. to go

B. going

C. go

D. goes

A. to

B. with

C. about

D. from

A. passing

B. for passing

C. about passing

D. on passing

28. The lawn needs mowing again.

A. repairing

B. making

C. bending

D. cutting

Question 4: There is a mistake in four underlined parts of each sentence. Find the mistake: Question5: Read the following passage then choose the word A,B,C or D that best fits each of the blank spaces.

A. on

B. from

C. with

D. by

More and more young people are … (35) … voluntary work abroad. The wild variety of jobs and destinations available is making it an increasingly attractive option for those who have just left school and have a year free before university. Many choose to spend these twelve months working in poor countries. There they will earn little … (36) … no money. But they will be doing something useful – and enjoying the experience.

The work may … (37) … of helping the local communities, for example by helping to build new road or provide water supplies to isolated rural villages. Other projects may concentrate more on conservation or environmental protection. … (38) … kind of job it is, it is certain to be … (39) … and worthwhile, and an experience that will never be forgotten.

35.A. doing B. making C. taking D. getting

Question 6: Read the following passage, then choose the item (A, B, C or D)that best answer each of the question about it:

36. A. with B. but C. or D. and

37.A. consist B. include C. contain D. involve

38. A. Any B. What C. However D. Whatever

39. A. challenging B. dangerous C. difficult D. attracted

Every four years people all over the world watch the Olympic Games. It is a time for all kinds of people to unite in peace. Some of them join together to compete for gold medals. Millions of other people watch them on television.

Why do we have the Olympic? How did they begin?

The first Olympic Games were in Greece in 776 B.C. There was only one event. People ran a nice the length of the stadium. The Games lasted one day.

Slowly people added more events. The Games were only for men, and women could not even watch them. Only Greeks competed. They came from all parts of the Greek world. The time of the Games way; a time of peace, and government let everyone travel safely. The winners became national heroes.

The first modem Games were in 1896 in Athens. The Greeks built a new stadium for the competition. Athletes from several countries competed. Then there were Olympics every four years in different cities in Europe and the United States until 1952. After that they were in Melbourne, Tokyo, Mexico City, and Montreal besides in European cities. Each year there were athletes from more nations. The first Winter Olympics were in 1924. The athletes compete in skiing and other winter sports.

40. How often do people all over the world watch the Olympic Games ?

A.every 4 years

B. 4 years

C.2 years

D. every 4 year

41. Where were the cities where the Olympics were held between 1896 and 1952?

A. In European and South American countries.

B. In European countries only.

C. In European countries and the United States.

D. In Japan, Australia and North American and European countries

42. How long after the founding of the modern Olympics were the Winter Olympics introduced?

A. 20 years

B. 24 years

C. 28 years

D. 32 years

43. In what city were the 1952 Olympic Games held?

A. New York

B. Melbourne

C. Moscow

D. London

44. Which sport is competed in the Winter Olympic?

Question 7: Choose the sentence A, B, C or D which is closest meaning to the sentence above

A. Running

B. Skiing

C. Horse racing

D. Car racing

45. “I didn’t break the mobile phone,” Lan said.

A. Lan denied breaking the mobile phone.

B. Lan admitted breaking the mobile phone.

C. Lan prevented us from breaking the mobile phone

D. Lan promised to break the mobile phone.

46. “Let me pay for the coffee. I really want.”

A. Jenny told me to pay for the coffee

B. Jenny is asked to pay for the coffee

C. Jenny insisted on paying for the coffee

D. Jenny suggested paying for the coffee

47. The bag was heavy, so we could not take it with us.

A. If the bag was not heavy, we would take it with us.

B. Unless the bag had not been heavy, we would have taken it with us.

C. If had the bag not been heavy, we would have taken it with us.

D. Had the bag not been heavy, we would have taken it with us

48. “Why don’t you put a better lock on the door?” said John.

A. John suggested to put a better lock on the door.

B. John asked why not putting a better lock on the door.

C. John suggested putting a better lock on the door.

D. John made us put a better lock on the door.

49. “If I were you, I wouldn’t buy that coat,” she said.

A. She said if she were me, she wouldn’t buy that coat

B. She said if I were you, she wouldn’t buy that coat.

C. She said if she were me, I wouldn’t buy that coat

D. She said if she were me, she wouldn’t buy this coat.

50. “I’m sorry I have to leave so early,” he said.

A. He apologized for having to leave early.

B. He apologized to have to leave early.

C. He apologized that he has to leave early.

D. He apologized to have left early.

Xem tiếp 7 Đề thi học kì 1 môn tiếng Anh lớp 11 có đáp án khác

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 – 2021.

Học Tốt Tiếng Anh Lớp 8 (Hệ 7 Năm / Hệ 10 Năm)

Học Tốt Tiếng Anh Lớp 8 (Hệ 7 Năm / Hệ 10 Năm) – Khóa Học Online

Hệ 7 năm

Vận dụng được ngữ pháp được học để hỗ trợ việc đọc-hiểu văn bản, trình bày các câu đơn giản, ….

Nhận biết, phân biệt, hiểu cách sử dụng và vận dụng các kiến thức ngữ pháo được học trong chương trình.

Có sự chuẩn bị kĩ càng cho các bài kiểm tra ở trên lớp (kiểm tra 15 phút, kiểm tra 45 phút, ôn tập học kì).

Với chương trình ôn luyện tiếng anh:

Khóa học gồm hơn 60 bài giảng học kiến thức cơ bản (Chương trình 7 năm của Bộ GD-ĐT) và rèn luyện kỹ năng làm các loại bài tập và sử dụng tiếng Anh giao tiếp.

Hệ thống bài tập đa dạng (có hướng dẫn giải) và đề kiểm tra, giúp các em tự rèn luyện để tự tin bước vào các kỳ thi.

Hệ 10 năm:

Cấu trúc 1 bài học (1 unit)

Getting started

A closer look 1 (Từ vụng và phát âm)

A closer look 2 (Ngữ pháp)

Commmunication (từ vựng và kĩ năng nói)

Skills 1: reading and speaking

Skill2 2: Listening and writing

Looking back

Project

Review: Gồm bài mini test giúp học sinh ôn tập lại và nắm vững hơn các nội dung kiến thức và kĩ năng trong bài học

Sau 3 unit sẽ có 1 bài review và 1 bài kiểm tra giữa kỳ/cuối kỳ theo chương trình.

Với chương trình ôn luyện tiếng anh 10 năm:

Khóa học gồm 72 bài giảng cùng hệ thống bài tập và đề kiểm tra theo chương trình Tiếng Anh 8 (Chương trình 10 năm của Bộ GD-ĐT):

Thiên về sự sáng tạo để học sinh có nhiều cơ hội ôn tập kiến thức và luyện kỹ năng ngôn ngữ;

Hệ thống bài tập đa dạng (có hướng dẫn giải) và đề kiểm tra, giúp các em tự rèn luyện để tự tin bước vào các kỳ thi.

Kết quả đạt được sau khóa học:

Giúp các em học sinh nắm chắc được nội dung từng bài học trong sách giáo khoa tiếng Anh

Xây dựng niềm yêu thích môn học

Tự tin giao tiếp cơ bản bằng tiếng Anh

Đối tượng:

Học sinh lớp 8 muốn chủ động tham khảo chương trình hoặc học lại kiến thức đã học trên lớp.

Phụ huynh tham khảo để hướng dẫn con mình tự học.

Giáo viên tham khảo để chuẩn bị cho bài giảng trên lớp.

2 Đề Thi Giữa Học Kì 2 Môn Tiếng Anh Lớp 7 Khá Hay Có Đáp Án Năm 2022…

Năm học 2015 – 2016

(Thời gian làm bài 60 phút)

I. Chọn phương án đúng.

1. My father sometimes …………… beer.

A. drink B. drinks C. will drink D. is drinking

2. I …………… my teacher next Sunday.

A. visit B. will visit C. to visit D. visiting

3. We …………… to school tomorrow.

A. don’t go B. doesn’t go C. won’t go D. go

4. They …………… video games now.

A. play B. plays C. will play D. are playing

5. Would you like …………… to the movie theater?

A.go B. goes C. going D. to go

6. She works on her farm. She is a ……………

A. teacher B. doctor C. journalist D. farmer

7 …………… is it from here to the post office?

A. How often B. How far C. How old D. How long

8. Let’s …………… some oranges.

A. bought B. buying C. to buy D. buy

9. Lan has a toothache. She ought to …………… the dentist.

A. to see B. saw C. see D. seeing

10. She prefers listening to the radio …………… watching TV.

A. to B. for C. than D. in

II. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1 …………… (go) into the garden to see what the boys were doing.

2. Julia rarely …………… (spend) time watching TV.

3. It is not good for children …………… (watch) TV too much.

4. You shouldn’t …………… (leave) a baby alone in the house.

5. I didn’t know how …………… (get) to your house so I stopped to ask the way.

6. Brown …………… (wash) his car every Sunday.

III. Đặt câu hỏi dựa vào từ gạch chân. Bắt đầu bằng từ đã cho.

1. Jane is going to the hospital.

Where ……………………………………………………………………………………?

2. She had a toothache because she ate a lot of candies.

Why ……………………………………………………………………………………..?

3. I have a cold.

What’s ……………………………………………………………………………………?

4. I started to follow a diet two months ago.

When ……………………………………………………………………………………?

IV. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi.

Thanh is apupii in class 7A. His full name is Tran Due Thanh. He is 13 years old now, but he will be 14 on his next birthday. Thanh lives with his parents at 2/20 Nguyen Trai street. Thanh’s house isn’t large but it is very comfortable. It has a bright living room, two lovely bedrooms, a large and modem bathroom and a kitchen. There is a small yard in front of the house. Thanh’s mother grows flowers in the yard. He thinks his house is the nicest.

1. What does Thanh do?

…………………………………………………………………………………………..

2. What is his family name?

…………………………………………………………………………………………..

3. How many rooms are there in his house?

…………………………………………………………………………………………..

4. Are there any flowers in the yard?

…………………………………………………………………………………………..

5. Where does Thanh live?

…………………………………………………………………………………………..

V. Hãy viết lại câu thứ hai sao cho nghĩa không đổi so với câu gốc.

1. Kate plays football skillful.

→ Kate is …………………………………………………………………………………

2. Ba and Thuy didn’t do housework.

→ Ba didn’t ………………………………………………………………………………

3. We should listen to music now.

→ Why don’t ………………………………………………………………………………

4. Mai is a good student. I am a good student, too.

→ Mai is ………………………………………………………………………………

I.

1. B 2. B 3. C 4. D 5. D

6. D 7. B 8. D 9. C 10. A

II.

1. went 4. leave

2. spends 5. to get

3. to watch 6. washes

III.

1. Where is Jane going to?

2. Why did she have a toothache?

3. What’s the matter with you?

4. When did you start to follow a diet?

IV.

1. Thanh is a pupil.

2. His family name is Tran.

3. There are five rooms in his house.

4. Yes, there are.

5. Trung lives at 2/20 Nguyen Trai street.

V.

1. Kate is a skillful football player.

2. Ba didn’t do housework and neither did Thuy.

3. Why don’t we listen to music now?

4. Mai is a good student. So am I.

I. Chọn phương án đúng.

1. Mary …………… the umbrella at home.

A. leave B. left C. live D. lived

2. I write letters …………… my right hand.

A. in B. by C. with D. at

3. This car is …………… than mine.

A. less expensive B. as expensive

C. richer D. not so expensive

4. Jones isn’t as nice …………… Ms. Smith.

A. as B. for C. like D. to

5. Her mother …………… this city two years ago.

A. left B. leaves C. is leaving D. will leave

6. Jane doesn’t spend much money …………… clothes.

A. over B. about C. at D. on

7. She always takes good care …………… her children.

A. for B. in C. of D. with

8. Linda …………… to Australia to visit her friend next Christmas.

A. would go B . went C. is going D. are going

9. Jessica is a …………… basket player.

A. good B. better C. well D. best

10. My brother doesn’t like pork and ……………

A. either do I B. neither do I

C. neither I do D. I don’t too

1. Would you like …………… coffee?

2. How …………… English books does she have?

3. Are there …………… girls in your class?

4. How …………… does the watch cost?

5. They have …………… questions for you.

6. I have only …………… new friends because I am a newcomer.

III. Hãy hoàn thành các câu sau bằng cách dùng trạng từ của từ được gạch chân trong mỗi câu sau.

1. He is a quick He runs ……………

2. We couldn’t drive because of the heavy It rained ……………

3. She is a happy She is smilling ……………

4. I can’t understand fast He speaks ……………

IV. Đọc đoạn văn và chọn phương án trả lời thích hợp nhất để hoàn thành các câu sau.

(1) …………… the United States, many adults and children (2) …………… overweight. Some people eat (3) …………… food at meals. They also eat snacks between meals. Sometimes people eat healthy snacks like fruit or vegetables (4) …………… many Americans eat a lot of junk food such as cookies, candy and potato chips. Eating junk food can (5) …………… people gain weight.

People also gain weight (6) …………… they don’t get enough (7) …………… People need to walk, run, ride bicycles, or walk out in health clubs and gyms. When people exercise, they (8) …………… good and have more energy. A good diet and exercise will help you (9) …………… a long and (10) …………… life.

1. A. On B. In C. At D. From

2. A. is B. was C. were D. are

3. A. too many B. too much C. few D. plenty

4. A. but B. because C. although D. so that

5. A. get B. lead C. urge D. make

6. A. so B. however C. but D. because

7. A. exercises B. work C. money D. energy

8. A. become B. taste C. have D. feel

9. A. live B. lives C. living D. to living

10. A. health B. safe C. fair D. healthy

V. Viết câu hoàn chỉnh dựa vào từ hoặc cụm từ đã cho.

1. Marie/ like/ listen/ music.

………………………………………………………………………………………………

2. Peter/prefer/ watch/ TV/play/ sports.

………………………………………………………………………………………………

3. She/ go/ school/ 5 days/ week.

………………………………………………………………………………………………

4. My sister/ beautiful/ than/ mother.

………………………………………………………………………………………………

I.

1. B 2. C 3. A 4. A 5. A

6. D 7. C 8. C 9. A 10. B

II.

1. some 2. many 3. Any 4. much 5. a lot of 6. a few

III.

1. quickly 3. happily

2. heavily 4. fast

IV.

1. B 2. D 3. B 4. A 5. D

6. D 7. A 8. D 9. A 10. D

V.

1. Marie likes listening to music.

2. Peter prefers watching TV to playing sports.

3. She goes to school 5 days a week.

4. My sister is more beautiful than my mother.

Cập nhật thông tin chi tiết về Bài Tập Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 2 Năm 2022 trên website Ictu-hanoi.edu.vn. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!